Teràpia Integrativa


Què és la Teràpia Integrativa?

En quins casos em pot ajudar?

Per què escollir Teràpia Integrativa envers altres mètodes terapèutics?

Si faig sessions de Teràpia Integrativa què aconseguiré?

És molt llarg el procés terapèutic?

Com transcorre una sessió?

QUÈ ÉS LA TERÀPIA INTEGRATIVA?

Es tracta d’un mètode terapèutic que integra eines de provada eficàcia que permeten abordar l’ésser humà en la seva totalitat: Respiració Conscient, PNL, Coaching, Teràpia Gestalt, Rebirthing, Pensament Sistèmic / Psicogenealogía i Fenomenología. Tot i la combinació de diferents tècniques, els terapeutes integratius disposem d’una o dues eines que utilitzem preferentment. En el meu cas són la PNL i la Respiració Conscient.

anar amunt


EN QUINS CASOS EM POT AJUDAR?

La Teràpia Integrativa està adreçada a tot tipus de persones que vulguin tenir una millor qualitat de vida. Segons l’Organització Mundial de la Salut, la salut és un estat de benestar complet a tots els nivells: físic, mental, emocional i espiritual. La Teràpia Integrativa tracta aquests nivells energètics de manera global.

Per tant, s’aconsegueixen molt bons resultats en casos de:

 • Estrès, ansietat, tristesa, estats depressius
 • Conflictes amb altres persones o amb un mateix
 • Insatisfacció personal amb la vida
 • Problemes d’autoestima
 • Problemes de salut en general, malalties psicosomàtiques
 • Bloquejos físics i emocionals
 • Bloquejos de caire econòmic
 • Bloquejos de caire sexual
 • Problemes de fertilitat
 • Situacions negatives repetitives a la vida
 • Bloquejos en la consecució d’objectius
 • Pors, inseguretats, indecisió, culpabilitats, complexos
 • Traumes
 • Situacions de dol

I en qualsevol altre aspecte de la nostra vida que no ens permeti viure en plenitud i que vulguem millorar.

anar amunt

PER QUÈ ESCOLLIR TERÀPIA INTEGRATIVA ENVERS ALTRES MÈTODES TERAPÈUTICS?

El fet que la Teràpia Integrativa integri diverses disciplines permet completar un procés de sanació a tots el nivells: físic, mental, emocional i espiritual. Algunes tècniques terapèutiques porten el client al passat, on s’enfoquen a trobar la causa del problema. Conèixer la causa n’aporta comprensió, però no el soluciona. Altres situen el client al present, sense tenir en compte bloquejos del passat que poden dificultar-ho. Altres s’enfoquen en el futur i aconsegueixen una solució, moltes vegades temporal, a un únic problema molt concret. La Teràpia Integrativa és conscient que l’individu el formen vàries realitats. La nostra situació present és el resultat de les nostres experiències passades. El passat porta molta càrrega emocional. Es mira què hi ha al passat que bloqueja el client i no el deixa situar al present. Un cop sanat i integrat, se situa el client al present i se li donen eines per a encarar el futur. Es centra en la solució, no en el problema.

Donaeines

Es tracta d’una teràpia centrada en el client en què es contemplen dos conceptes clau: Recursos i Responsabilitat. Tothom té, almenys potencialment, tots els recursos necessaris per a viure en plenitud i aconseguir els seus objectius. Per això cal responsabilitzar-se de la situació en la qual un es troba i preguntar-se: què puc fer jo per canviar aquesta situació? I si no es pot canviar, com puc afrontar-la millor? El terapeuta guia i acompanya el client per tal que trobi ell mateix les solucions al seu problema. Si busquem culpables ens col·loquem en una actitud de víctima que ens esclavitza i no ens deixa avançar. La responsabilitat ens dóna poder sobre la nostra vida.

anar amunt


SI FAIG SESSIONS DE TERÀPIA INTEGRATIVA, QUÈ ACONSEGUIRÉ?

Durant les sessions de Teràpia Integrativa la persona aconsegueix responsabilitzar-se de la seva situació, obtenir una nova mirada i trobar en el seu interior els recursos que la porten a la comprensió, l’acceptació i la resolució del seu problema. L’ús de la Respiració Conscient Connectada fa que el client integri el procés treballat durant les sessions. Tot plegat porta a una obertura de consciència i a una transformació personal que condueixen cap a la salut, l’harmonia i el benestar.

benestar

anar amunt


ÉS MOLT LLARG EL PROCÉS TERAPÈUTIC?

Les sessions de Teràpia Integrativa no s’eternitzen. Habitualment són processos que duren entre 10 i 15 sessions, tot i que 2 o 3 sessions ja poden aportar importants beneficis a la persona. Un cop acabat el procés, si es desitja, es pot anar fent un manteniment periòdic.

anar amunt


COM TRANSCORRE UNA SESSIÓ?

Les sessions de Teràpia Integrativa duren dues hores, fet que permet aprofundir i fer un bon treball. Normalment una sessió està estructurada en tres parts:

 • Primera part: s’estableix un objectiu per a la sessió: què vols aconseguir en la sessió d’avui? Es van treballant petits objectius a cada sessió. És com anar desfent una corda de nusos fins que queda alliberada.
 • Segona part: es realitza un treball amb una de les diferents tècniques que conformen la Teràpia Integrativa: PNL, Coaching, Teràpia Gestalt, Rebirthing o Pensament Sistèmic / Psicogenealogia. Aquests treballs es realitzen en bona part amb els ulls tancats. D’aquesta manera s’aconsegueix una millor comunicació entre els dos hemis-feris cerebrals. Això fa que la comunicació entre la nostra part conscient (dominada per l’hemisferi cerebral esquerre) i la nostra part subconscient (dominada per l’hemisferi cerebral dret) sigui eficaç. Això ens permet, d’una banda, portar a la consciència records i traumes del passat, transformar-los i tornar-los a emmagatzemar a l’inconscient un cop sanats; d’altra banda, ens permet accedir a recursos dels quals no som conscients. Durant el treball apareixen comprensions, acceptació i recursos de solució.
 • Tercera part: Sessió de Respiració Conscient Connectada. El client s’estira a respirar entre 20 minuts i una hora i se li van marcant diferents ritmes de respiració. Així s’aconsegueix integrar el treball fet durant la sessió, de manera que queda ben enregistrat al subconscient. Si el problema torna a aparèixer més endavant, ho farà en un altre nivell. També permet que aflorin bloquejos dels quals el client no era conscient.

Sala

anar amunt

Coneix “La Ruta del tesoro”a La fira de la Terra de Girona
Presentació del llibre "La ruta del tesoro, el camino hacia una vida en plenitud"1 Mai 2022
Avui
Podeu trobar aquesta obra a editorialconsciente.com
Contacte
659 976 521
Horari d'atenció telefónica:
9:00 a 21:00
terapiaintegrativa@hotmail.es
A %d bloguers els agrada això: