Pensament Sistèmic

Familia1Un sistema és una entitat formada per diversos elements que estan interre-lacionats i que es mantenen com un tot per la interacció de les seves parts. Les parts es relacionen entre si contribuint a un objectiu comú. La finalitat principal és la supervivència del sistema. Durant tota la nostra vida, des de que neixem, interactuem en diversos sistemes: la família, l’escola, la feina, els amics, la comunitat religiosa, el país…

Des de la mirada de la Teràpia Sistèmica / Psicogenealogia es té en compte l’individu com una part de tots els sistemes on interactua. Som el resultat de totes les experiències que hem viscut a cada sistema. De tots, el que més ens afecta és el Sistema Familiar.

No es mira la persona com un ésser separat. Se’l mira com una part del seu Sistema Familiar. Aquest ens condiciona la vida pel que fa a emocions, creences, pors, morts, depressions i malalties que vénen a la nostra vida a través d’ell. Les nostres lleialtats invisibles cap al sistema familiar no ens permeten viure la nostra pròpia vida. Dintre del nostre Sistema Familiar, la relació que més ens afecta és la que tenim amb els nostres pares. De nens tenim unes necessitats que considerem que no ens omplen suficientment i ens trobem als 40 o 50 anys encara reclamant-les. Què hi ha al passat que t’impedeix situar-te al present per a encarar el futur?

Per a poder treballar l’àmbit del Sistema Familiar es parteix de fer el genograma del client. Un genograma és un arbre genealògic que inclou un mínim de quatre generacions: el client (+ parelles i germans), els pares, els avis i els besavis. En el genograma es marquen com són i com han estat les relacions entre els membres del sistema. S’anota qualsevol fet destacat de la història de la família: malalties, accidents, morts, èxits, fracassos, posició social i econòmica i qualsevol altre fet remarcable. Apareixen patrons, pautes repetides i lleialtats. Només partint d’aquest treball el client agafa moltes comprensions sobre la seva situació actual i s’allibera de culpabilitats. Però no ens quedem només aquí. Només sabent el motiu dels problemes no n’hi ha prou per a solucionar-los. La Teràpia Sistèmica inclou treballs de sanació del sistema familiar. A partir de reconèixer, honrar tot el que som i demanar permisos al sistema, podem transformar els nostres destins condicionats i prendre la nostra vida amb tot el poder i la força del moment present.

Coneix “La Ruta del tesoro”a La fira de la Terra de Girona
Presentació del llibre "La ruta del tesoro, el camino hacia una vida en plenitud"1 Mai 2022
Avui
Podeu trobar aquesta obra a editorialconsciente.com
Contacte
659 976 521
Horari d'atenció telefónica:
9:00 a 21:00
terapiaintegrativa@hotmail.es
A %d bloguers els agrada això: